lauantai 16. helmikuuta 2013

Olohuoneen laitamilla

Olohuoneessa oleva laatikosto tarjoaa oivan tason sesonkiin sopiville koristeluille. Jouluna sen päällä majailivat muun muassa niin pikkuinen kuusi kuin joulupalloilla ja -valoilla täytetty vaasi sekä muutama koristepaketti. Joulun jälkeen tila oli taas vapaa ja nyt olen asetellut siihen erilaisia yhteensopivia esineitä. Peilipinta on nyt valloillaan, ehkäpä sitten pääsiaisen korvilla tuon tunnelmaa pehmentäviä pajun oksia sen seuraksi. Tai kukapa tietää, mitä keksin jo sitä ennen. Ainakin valaisimet tulevat vaihtumaan, kuvassa näkyvä lamppu on jo saanut uuden kodin.Fengshuin oppien mukaan asunnon tai huoneen kaakkoiskulmaan asetetuilla ruusukvartseilla, sitriineillä ja aventuriineilla on suotuisa vaikutus talouteen. En ota tätä turhan vakavasti, mutta päätin kuitenkin toteuttaa pienen asetelman lähinnä sen kauneuden vuoksi. Ja eihän siitä haittaakaan varmaan ole..En ole Fengshuin asiantuntija enkä noudata sen oppeja orjallisesti, olenhan vasta tutustumassa tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Tärkeimpinä tähän asti oppimastani pidän seuraavia asioita:
 • Koti on mielen, kehon ja tunteiden peili.
 • Hankkiudu eroon turhasta tavarasta ja heitä pois kaikki rikkinäinen tai korjaa samantien, saat kokea vapauttavan tunteen.
 • Luovu myös käyttämättä jääneistä, vanhoista tavaroista, mikäli niillä ei ole erityistä tunnearvoa. Näin et juutu menneisyyteen etkä estä uusien tapahtumien ja mahdollisuuksien ilmaantumista.
 • Pidä koti aina järjestyksessä (kaappeja myöten). Energian on päästävä virtaamaan vapaasti, muutoin se voi aiheuttaa ummehtuneen ja latistavan tunnelman asuntoon, mikä vaikuttaa myös mieliaalaan. Kaikki varmasti tietävät tunteen, kun astuu sisään ankeaan ja kylmään asuntoon, jonka tunnelma on luotaantyöntävä. Tavoitteena on saavuttaa harmoninen, valoisa ja mukava asuinpaikka.
Ihan järkeenkäypää, vai mitä?

2 kommenttia:

 1. Erittäin järkeenkäypiä nuo Fengshuin opit! :) Itselläni on paljon seesteisempi olo, kun koti on järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ja näillä opeilla pääsee jo aika pitkälle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!