tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pyykillä

Koen tärkeäksi käyttää pesuaineita, jotka ovat mahdollisimman turvallisia sekä ympäristölle, että ihmisille. Käytän tällä hetkellä useimmiten Ecoverin tuotteita pyykinpesuun. Kaapissamme on oma pesuaine hienopyykille ja villalle, tavallinen pesuaine, huuhteluaine sekä valkaisuaine liinavaatteille ja pyyhkeille (sekoitetaan tavallisen pesuaineen sekaan). Lisäksi käytössä ovat pesupähkinät, joiden kanssa ei huuhteluainetta tarvita lainkaan. Pesupähkinän kuoren puolikkaita kuluu yhtä koneellista kohti noin 4-5, ne murskataan ja laitetaan kuvassa näkyvään pussukkaan. Sitten vain pussi pyykkien sekaan ja kone pyörimään. Puhdasta tulee!

4 kommenttia:

 1. Kiitos todella mielenkiintoisesta postauksesta, tähän aiheeseen täytyy huolellisesti paneutua. Hyvä tietää että nämä tuotteet soveltuvat myös valkopyykille. Itse olen löytänyt juuri Method-puhdistusaineet, mitä mieltä olet niistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tämä kiinnosti! On itselleni kovin tärkeä aihe. Methodin pyykinpesuaineista minulla ei ole kokemusta, mutta käytän merkin tuotteita kyllä muussa siivouksessa. Täytyy myöntää, etten ole jokaista ainesosaa niistä tutkinut, mutta ovat ehdottomasti turvallisempia kuin marketeissa myytävät yleisimmät "myrkyt". Methodin tuotteissa on kyllä käytetty tuoksu- ja väriaineita, mikä ei ole oikein hyvä, täytyykin tutkia mikä olisi kaikkein myrkyttömin puhdistusainemerkki. Lisäksi Methodin käsisaippua jää minulta hyllyyn sen sisältämän Sodium Lauryl Sulfaten (SLS) vuoksi, alla olevan linkin kautta voit lukea aiheesta lisää. En osta mitään shampoita, suihkusaippuoita tai muitakaan aineita, jotka sisältävät SLSää tai SLESää. http://www.gorgeouslygreen.com/2012/10/do-you-go-sls-paraben-free/

   Poista
 2. Kiitos paljon, jopas olikin tärkeää tietoa, olenkin osannut kiinnittää huomiota deodorantteihin(mm. alumiiniton) ja hammastahnoihin, mutta saippuat ja suihkugeelit ovat jääneet kokonaan huomioimatta, tilasinkin shampoota pari päivää sitten kokeeksi (kiitos vinkeistä tässäkin asiassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, hyvä jos tästä on jotain hyötyä. Deodorantti onkin tärkä ostaa alumiinittomana, se on lähestulkoon ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä jos meinaa luonnonkosmetiikkaan ja ylipäänsä myrkyttömämpiin tuotteisiin tutustua. Hammastahnana minulla on tällä hetkellä Weledan suolahammastahna, aivan mahtavaa kamaa! Jo toinen tuubi menossa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!