sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

TOP 3 hotellit / Ylivoimainen ykkönen

Lukijan toiveesta tässäpä juttua suosikkihotelleistani. Alkajaisiksi haluan sanoa, että reissatessamme emme suinkaan aina yövy siinä kalleimmassa ja hienoimmassa hotellissa vaikka luksuksen ystävä olenkin, vaan yritämme valikoida hotellin meidän tarpeisiimme sopivaksi. Esimerkiksi rennolla rantalomalla on tärkeää, että hotelli tarjoaa hyvät puitteet auringon ottoon ja uimiseen kun taas kaupunkilomalla arvostamme hotellin rauhallista sijaintia. Useimmiten yhdistämme ranta- ja kaupunkiloman. Mikäli itse hotelli on hieno, mutta esim. meluisa johtuen hotellin huonosta äänieristyksestä tai sijainnista meluisalla paikalla, se putoaa automaattisesti suosikkihotellieni listalta. Olen todennut, että varsinaisia helmiä on vaikea löytää, vaikka olisikin lukenut arvosteluja etukäteen, sillä koskaan ei voi tietää mikä oma kokemus hotellista tulee olemaan. Arvostan hotellissa siisteyttä ja rauhallisuutta, ripaus luksusta ei ole pahitteeksi. Kylpyhuone kertoo kaiken; kurkkaa sinne, niin tiedät missä kunnossa hotelli on. Vältä hotelleja, joiden kylpyhuoneista ei ole kuvia tarjolla!

Ja nythän puhutaan vain hotelleista, ei itse matkakohteesta.

MANDARIN ORIENTAL MIAMI


Mandarin Oriental Miami on ykkösvalintani. Tänne palaan! Vaikka  hotellin ranta ei varsinaisesti ole ranta eli siitä ei pääse uimaan, meren läheisyys ja valkoinen hiekka kuitenkin takaavat tarvittavat elementit rantalomalle.

Hotellin uima-allasalue on intiimi ja rauhallinen. Altaalle sai kätevästi tilattua virvokkeiden lisäksi myös lounasta ja täältä alkoikin aikanaan rakkauteni sushiin. California makeja ja muita herkkuja napostellessa Floridan lämpimästi porottavan auringon alla tunsin olevani taivaassa.
 

En muista monennessako kerroksessa huoneemme sijaitsi, mutta sieltä avautui mahtavat näkymät Biscane Baylle. Plussaa omasta parvekkeesta.
 

Sänky oli mitä mukavin eikä rämisevästä ilmastointilaitteesta ollut tietoakaan. Pehmeääkin pehmeämpiin, viileisiin lakanoihin oli ihana pujahtaa.
 

Kylpyhuoneessa oli amme sekä suihku erikseen. Ja mikä parasta, suihku totteli kuin suomalanen suihku konsanaan! Lämmintä vettä tuli heti kun väänsi namiskaa siihen suuntaan, vesi myös tuli tarpeeksi kovalla paineella, tämä kun usein on vähän niin ja näin matkaillessa. Harmi, että levittämämme roinat hieman pilaavat kuvan tunnelmaa.
 
Lue lisää ja katsele kuvia Mandarin Oriental Miamista täältä.

Huomenna luvassa hotellisuosikki numero 2!

4 kommenttia:

 1. Tässä hotellissa en ole ollut, mutta Miamissa todella monta kertaa. Alueena tykkään Bal Harbourita, mutta seuraavalla matkalla sinne loppuvuodesta kokeillemme South Beachiä ja hotellia, josta olemme vuokranneet asunnon. Hotellin plvelut, mutta huomattavasti huokeammalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään Bal Harbourista alueena, viimeksi meillä oli osan aikaa hotelli siellä. Itse hotelli ei sitten ollutkaan niin kiva, tai muuten kyllä ok, mutta sanotaanko että parhaat päivänsä nähnyt. Mihin hotelliin olette menossa? Minua on kiinnostanut mm. Grand Beach Hotel nimenomaan South Beachilla, olen kuullut kehuja.

   Poista
 2. Mun ykköshotellissa Miamissa on JW Marriott Marquis, aivan huippu! Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihanan näköinen tuo Marriott! Ja muuten ihan Mandarin Orientalin naapurissa :) Tykkään, että hotelli on vähän sivussa kaikesta pahimmasta hulinasta ja kun autolla kuitenkin liikutaan aina niin homma toimii mukavasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!