sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Maukas makaronilaatikko




Tässä yksinkertainen, mutta maukas resepti, jonka olen muunnellut ihan perinteisestä makaronilaatikosta. Mielestäni maukkaampaa!

1. Laita noin 500g makaronia kiehumaan ja uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Varaa valmiiksi seuraavat mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, mustapippuri.
3. Paista noin 600g jauhelihaa ja lisää joukkoon ripaus yllämainittuja mausteita. Paprikajauhetta voi laittaa reilumminkin.
4. Kaada kypsä jauheliha vuokaan ja lisää purkillinen tomaattimurskaa.
5. Lisää keitetyt makaronit sekä purkillinen ruokakermaa.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7. Kuorruta lopuksi reilulla määrällä juustoraastetta.
8. Peitä vuoka foliolla, jottei makaronilaatikon pinta kärähdä uunissa.
9. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, jonka jälkeen vielä ilman foliota noin 20 min/kunnes pinta on rapea ja ruskistunut.

Nauti sellaisenaan tai ketsupin kera!

8 kommenttia:

  1. Tein viime viikolla makaronilaattikkoa ja usein laitan siihen puolet kermaa ja puolet maitoa. On kyllä makoisaa :) Makaronilaatikko on perusruokaa mutta niiiiiiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makaronilaatikko maistuu kyllä vuodesta toiseen!

      Poista
  2. Perusruoka on parasta ja kiva muunnelma tavallisesta makrulaatikosta, vielä kun käyttää tummaa pastaa , niin mums kun on hyvää, laitanpa ohjeen talteen ja teen meidän nuorille kun tulevat, jääkiekkoilijapoikani tykkää syödä pastaruokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan tummalla makaronillahan saa vielä pientä tvistiä :)

      Poista
  3. Nami! Täytyy kokeilla tuota sinun versiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta tossa on ihanan rapea pinta, joten kannattaa paistaa pitkään ja hartaasti :)

      Poista
  4. Makaronilaatikko on niin herkkua, meillä laitetaan santa marian taco maustetta, tuo ihanan meksilais vivahteen. :) Mutta toi tomaattimurska on kyllä kokeiltava! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!