maanantai 9. syyskuuta 2013

Minimatka Pekingiin


Tässä tulee pieni matkakertomus viime viikkoisesta Pekingin reissustamme. Matka alkoi Finnair-loungessa pienen hiukopalan kera. Onneksi lennot olivat molempiin suuntiin aivan aikataulussa. Lasissa on muuten sitten kokista, ei punaviiniä ; ) Halusin vain laittaa sen tuollaiseen kivempaan lasiin. En edes juo punaviiniä ollenkaan.
Lento kesti vajaat kahdeksan tuntia ja aika kului onneksi suhteellisen nopeasti. Pari tuntia meni pienessä koiran unessa, mutta muuten olin tikkana hereillä koko matkan. Ikävä kyllä lentokoneen leffavalikoima oli aika surkea, mutta omat lehdet ja kirjat pelastivat totaaliselta tylsistymiseltä.

Matka kentältä hotellille kesti yli tunnin, sillä oli aamuruuhkaa. Yleensä matkaan menee noin 40 minuuttia. Hotellimme sijaitsi aika lähellä kaupungin keskustaa. Nappasin kentältä evääksi tämän persikkajuoman.Hotellihuone oli varsin mukavan kokoinen ja marmorikylpyhuonekin erittäin tilava. Plussaa myös
erillisestä suihkusta ja kylpyammeesta! Itse en ehtinyt ammetta kokeilemaan, mutta lotrailin kylppärissä mukana olleiden kosmetiikkojeni kanssa tavalliseen tapaan :) Testasin lisäksi hotellin spata; hieronta oli aivan taivaallinen!

 Jalat turvonneina kävelystä oli mukava pysähtyä jalkahierontaan kauppakeskuksen hulinassa.


Ihailin muun muassa Mulberryn ikkunoita, mutta länsimaalaiset merkit ovat Kiinassa sen verran hintavia, ettei niitä kannata ostaa. Valikoimaa kyllä olisi ollut riittämiin ja ostokeskuksia useita.
 

Hotellimme aulassa oli mukava baari, jonka listoilla oli kymmeniä eri teevaihtoehtoja. Itse valkkasin summamutikassa jonkun, joka maistuikin erittäin hyvältä. Mies sen sijaan pysytteli tutussa ja turvallisessa latessa.

Kävimme ihmettelemässä maailman suurinta screeniä! Kuvat eivät tee sille oikeutta, niin valtavan kokoinen se oli. Screenillä pyöri suurimmaksi osaksi kiinankielistä tekstiä, josta emme luonnollisestikaan ymmärtäneet tuon taivaallista.

Ruokakaupassa taas ihastusta ja hämmennystä aiheuttivat lukuisat pastelliset purnukat. Myös ostoskorit olivat vaaleanpunaisia joissakin kaupoissa. Myytiinpä hyllyissä myös hengityssuojaimia, joiden käytölle varmaan onkin ihan perusteltu syy Pekingin ei niin puhtaassa ilmassa...
 
Nautiskelimme vihreän teen makuisella jäätelöllä täytettyä kakkua, ai että oli hyvää!


Sen sijaan nämä torakkatikkarit eivät houkutelleet maistamaan, varsinkaan kun ötökät vielä heiluttelivat häntiään ja jalkojaan, yök!


Piipahdimme myös Kielletyssä kaupungissa sekä Kiinan muurilla, joista jälkimmäinen oli ehdottomasti vaikuttavampi näky. Muuri kohosi korkealla vuoren rinteellä ja matka sinne taittui nopeasti köysiradalla muutamassa minuutissa.

Mitä kiinalaisiin ihmisiin tulee, minulle jäi heistä hieman mörököllimäinen vaikutelma. Olin varautunut aasialaiseen ystävällisyyteen, mutta en kokenut sitä kovin voimakkaana. Hotellin väki toki oli erittäin vieraanvaraista ja avuliasta. Englantia eivät suinkaan kaikki puhuneet ja taksiin mentäessä oli syytä varustautua lapuilla, joihin oli kirjoitettu kiinan kielellä haluttu määränpää. Kaikesta kuitenkin selvittiin hyvin ja henkistä pääomaa on taas kasvatettu :) Teen vielä erikseen jutun pienestä ostossaaliistani.

Mukavaa iltaa!

4 kommenttia:

 1. Kivoja tunnelmia kiitos - tuolla olisi kyllä huippua päästä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan jännä kokemus kieltämättä, vähän kyllä Shanghaikin vielä kutkuttelee!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oli aivan ihana elämys! En tosin ikinä voisi esim. kuvitella asuvani tuolla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!