sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Portaikon uudistus

Olen jo pitkään mankunut pientä uudistusta portiakkoomme ja nyt se vihdoin toteutui! Portaikkomme on siitä erikoinen, että se on osittain valkoinen ja osittain puunvärinen: Askelmat, sekä kaiteet ovat olleet puunväriset ja loput osat valkoiset. Askelmat jätimme vielä toistaiseksi rauhaan, mutta kaiteet maalattiin, jotta ne sopivat paremmin kotimme vaaleaan ilmeeseen.

Yllä kuva ennen maalaamista. Maali odotti kaapissa hyvän aikaa ja voi että jännitti onko se hyvän sävyista! Emme nimittäin halunneet maalata myös jo valmiiksi valkoisia osioita (mitähän tähän sanoisivat ammattilaiset..). Tikkurilan värilastujen kanssa sitten pelailin ja valitsin silmämääräisesti sopivimman sävyn. Täytyy sanoa, että kyllä on valkoisia moneen lähtöön. Tällaisessa projektissa on erittäin tärkeää, että värivalinta osuu kohdalleen eikä varaa virheisiin juuri ole. Ellei sitten halua toteuttaa koko hommaa moneen otteeseen.Ja tässä lopputulos. Kaiteet siis irrotettiin ja hiottiin ensin. Sen jälkeen päälle kaksi maalikerrosta.

Portaikon päätyseinällä on pieni syvennys, jossa on kiva pitää tuikkuja palamassa iltaisin. Syvennys on päällystetty parketilla ja takana kulkee tammenvärinen lista. Kysymys kuuluukin, pitäisikö tuo syvennyskin nyt sitten maalata? Mitä mieltä olette? Kaameat plafondit ovat olleet roskislistalla jo toista vuotta, mutta en ole onnistunut löytämään tilalle sopivia valaisimia, jotka peittäisivät kaikki seinässä olevat reiät. Kivoista valaisimista saa siis vinkata.
 
Juhlistin urakkaa (jota en kyllä itse toteuttanut, köh...) pikkuporkkanoilla ja Ranch-dipillä. Ai että on namia! Sohvalta onkin suora näkymä kaiteisiin, joten niitä on kiva ihastella. Ehkä tästä perspektiivistä tulee blogiinkin jatkossa enemmän kuvia nyt kun ruma kaide ei einää häiritse.

Muksaa sunnuntai-iltaa kaikille :)

12 kommenttia:

 1. Hyvä muutos, mielestäni syvennystä ei tarvitse maalata ainakaan jos raput jäävät ruskeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En uskalla ainakaan vielä ehdottaa rappujen maalaamista, niissä onkin vähän enemmän hommaa, hehe! Nautiskelen nyt kaiteista :) Mutta tosiaan syvennys sopii periaatteessa kummankin värisenä...täytyy pohtia.

   Poista
 2. Vauu hyvältä näyttää :) Mielestäni tuo syvennyskin pitäisi maaalata, ei iske niin pahasti silmään ja näyttäisi kivalta tuikkujen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No jotenkin se mullakin kävi mielessä kun kaiteeet oli maalattu, että pitäisiköhän tuokin sitten vetäistä valkoiseksi. Täytyy katsoa reissun jälkeen.

   Poista
 3. Maalaisin syvennyksen ja askelmat harmaalla, ei olisi liian valkoista mutta kuitenkin raikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaakin varmaan näyttäisi kivalta, mutta yritän vähentää sitä kodissamme tällä hetkellä. Se ei vaan tunnu nyt kaikkiein omimmalta. Joten varmaankin jatkan pähkäilyä valkoisen ja nykyisen värin kesken :)

   Poista
 4. Hyvännäköinen muutos. :)
  Itse jättäisin askelmat rauhaan, koska lattia on kuitenkin puunsävyinen. Syvennyksen kyllä maalaisin myös valkoisella. :)
  Hyvä te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu näin saattaa käydä, että ainakin syvennys saa vielä maalipinnan :D

   Poista
 5. WHOAA!! Tosi hieno muutos!!! :)) Kyllä kannatti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!