torstai 24. lokakuuta 2013

Plantagenin kassissa
Plantagenista tarttui mukaan hieman muutakin jo aiemmassa Pihapuuhia-postauksessa näkyneiden tuijien lisäksi. Olen poltellut niin ahkerasti tuikkuja, että Ikeasta ostamani jättipakkaus alkaa jo olla lopuillaan.

Löysinkin ilokseni Plantagenista ison paketin sterariinituikkuja, joita polttelen mielummin kuin öljynjalostuksen sivutuotteena syntyvästä parafiinista valmistettuja lämpökynttilöitä. Viime talvena käytin suurimmaksi osaksi vain palmu- tai soijavahasta valmistettuja tuikkuja, mutta niiden saatavuus on Suomessa kovin heikko ja kustannukset alkoivat nousta aika koviksi tilattaessa ulkomailta.

Lisäksi ostimme ison kasan lyhtykynttilöitä ulkolyhtyihin. Näiden paloaika on jopa noin 22h.


Ensimmäiset lyhtykynttilät pääsivät jo testiin. Hyvin paloivat ja näkyivät ikkunasta sisälle kivemmin kuin niin kovin matalat tuikut.

9 kommenttia:

 1. Onpas kaunis tuo alimman kuvan lyhty, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhdyt päätyivät lopulta parvekkeelle kun olivat muualla talossa aikansa seilanneet :)

   Poista
 2. Kynttilät ovat kyllä paras juttu koko syksyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kynttiläaikaa onkin edessä vielä runsain mitoin :)

   Poista
 3. No voi juku..... enpä ymmärtänyt noiden kynttilöiden päälle....ajattelin etteivät ole "oikeanlaisia". No joskus pitää hakee.m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näitä tosiaan mielummin poltan kuin parafiinista tehtyjä, niistä kun kuulemma vapautuu karsinogeenejä riittämiin! Jossakin verrattiin jopa passiivitupakoinnin vaaroihin... Mene ja tiedä mikä näistä sitten oikeasti olisi se turvallisin vaihtoehto. steariinikin saattaa olla valmistettu joko eläin- tai kasviperäisistä vahoista, eikä sitä yleensä pakkauksessa mainita.

   Poista
  2. Vai tarkoititkohan siis lyhtykynttilöitä...

   Poista

Kiitos kommentistasi!