keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pipareiden tuoksua

Kaivoin sunnuntaina urheasti pipareiden leipomiseen tarvittavat jutut esiin, vaikken mikään jauhopeukalo olekaan. Halusin kuitenkin päästä koristelemaan niitä kauniisti, joten ei auttanut kuin tarttua toimeen.

Meillä on vaikka mitä muotteja, mutta pysyttelin yksinkertaisella linjalla. Käytin vain sydäntä ja ympyrää. Mieheni halusi tehdä lisäksi pari ukkopiparia.Otin ihan vaan valmistaikinan pakastimesta ja ryhdyin hommiin. Tällä kertaa onnistuin olemaan syömättä koko taikinaa niin että pipareita tulikin melkein kolme pellillistä.

Sain koristeluista käteni kipeäksi, sokerikuorrutetuubin puristaminen kun käy ihan työstä! Olin kyllä liottanut sitä ensin kuumassa vedessä, jotta sisältö olisi juoksevampaa.

Urakan jälkeen odottelin pari tuntia, että kuorrutukset ovat kunnolla jähmettyneet. Tämän jälkeen asettelin valmiit piparit Riviera Maisonin kolmikerroksiseen purnukkaan. Siellä ne nyt odottavat syöjiään! Toivttavasti edes jokunen säilyy jouluun asti.

6 kommenttia:

 1. Hitsi vieköön, mä olen ollut niin kiireinen että piparit on tekemättä. Ehkä viikonloppuna ehtii, toivottavasti :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pipareita! Itselläkin on pakkasessa yksi taikinalevy, jonka ajattelin tuhota lauantaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka vuosi melkeinpä teen näitä vakkareita.

   Poista
 3. Oikein kauniita ja tyylikkäitä piparkakkuja, sellaiset piparkakutkin on kivoja jotka voi laittaa glögimukin reunalle, eli piaprissa on kolo tätä varten :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!