torstai 27. helmikuuta 2014

Iltapäivätee


Perinteisen englantilaisen iltapäiväteen nauttiminen oli asia, jonka halusin Lontoossa ollessamme kokea. Ihania paikkoja on epäilemättä useita, mutta päätimme yhdistää ajanpuutteen vuoksi iltapäiväteen vierailuun Harrods-tavaratalossa.

Harrodsilla sijaitseva Tea Room on auki aina iltakahdeksaan, joten mattimyöhäisetkin ehtivät saada teensä. Useimmat paikat tarjoilevat iltapäiväteeta klo: 14-17.30 välisenä aikana.

Iltapäivätee asiaankuuluvine palanpainikkeineen on juuri sopiva välipala lounaan ja päivällisen välissä. Harrodsilla oli tarjolla vain makeita suupaloja, mutta monissa paikoissa on saatavana myös esimerkiksi pikkuisia kurkkukolmioleipiä.

Haudutettu tee ja pienet makeat tekivät kauppansa. Ympäristö oli omaan makuuni hieman meluisa, mutta kaipa kovaääninen rupattelu kuuluu asiaan ja monet olivatkin teellä koko perheen voimin. 

Helsingissä iltapäiväteetä tarjoilee ainakin Salutorgetin kahvila. Täytyykin piipahtaa siellä joku kerta. Iltapäivätee on myös suhteellisen helppo rekonstruoida kotona, joskaan meidän kaapeista ei ihan Harrodsin veroista teeastiastoa löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!