lauantai 5. heinäkuuta 2014

Lenkin antimia

En ole harrastanut kovin paljon kukkien poimimista luonnosta, mutta yhtäkkiä kesken kävelylenkin minut valtasi tarve pelastaa nämä tienpenkalla retkottaneet kukkaset.

Onkos tämä nyt sitten saunakukka vai mikä...? Se on paras arvaukseni. Äiti kyllä tietäisi kun on nuoruudessaan joutunut koulun kesälomilla kuivailemaan kukkia ja opettelemaan niiden latinankieliset nimet. (Onko kenellekään muulle kerrottu tätä samaa juttua?) Väitän tosin, että itsellenikin on lukuisista mökkikesistä jäänyt jotakin muistiin.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin eivät nämä kukat esteetikon silmääni ihan huippupaljon hivele, mutta onpa pala luontoa sisälläkin :) Olkoot nyt siinä muutaman päivän kun kerran tuli pusikossa kyykittyä.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! Mitä teillä on suunnitelmissa?

12 kommenttia:

 1. Sauniksiahan ne ovat tällaisella erkkaopen silmilläkin katsottuna. Mun ei tarvinnut kerätä kasviota koulu aikana, mutta nykyiset peruskoululaiset joutuvat taas siihen hommaan. Luonnonkukat ovat todella kauniiita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, arvaus osui siis nappiin ;) Ahaa, en tiennytkään, että kasveja kerätään taas koulua varten! Onneksi itsekin pääsin luistamaan siitä :) Luonnosta löytyy tosiaan kaikkea kaunista kun vaan pitää silmät auki.

   Poista
 2. Muutaman kerran olen itsekkin luonnonkukkia maljakkoon jo poiminut tänä kesänä, ja todellakkin olen monet kerrat kuullut isän eläessä ja tädeiltä kuivatuista kasveista! Kaikilta löytyy kunnon kansiot niille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaiset ilot pitää hyödyntää :) Meilläkin taisi mökin vintillä joskus olla noita kansioita, mutta luulen, että ne ovat ajan saatossa kadonneet jonnekin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oikein hyvää mökkeilyä ;) Nyt näyttää sääkin vähän paremmalta kuin viime aikoina yleisesti!

   Poista
 4. Mamma ottaa kantaa: Jos niissä on sellaisia "tillimäisiä" lehtiä niin kyseessä on saunakukka l. pihasaunio!

  VastaaPoista
 5. Ihana piristys keittiöön! ja mikä parasta, luonnonkukat aina ilmaisia! x) hehe.. Nuo kynttilät on kans tosi kivat! Ihanat sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Kesällä pitää hyodyntää nämä ilmaiset antimet :) Kiitos, kynttilät ovat ihan Ikeasta (valmis paketti), ehkä sieltä teiltäkin päin löytyisi...?

   Poista
 6. Apua, apua - levitin harhaoppia (selasin mökkikirjaston Otavan Värikasviota vuodelta -56). SAUNAKUKKA kyllä, mutta toinen nimi on PELTOSAUNIO! Pihasauniossa on vain ne keltaiset nupukat ilman valkoisia lehtiä! mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, no aika lähellähän nimet ovat! Hyvä, että tuli tarkistettua ja oikaistua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!