sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pihalla kukkii ja vihertää

En ole mikään kummoinen puutarhuri, mutta olen yrittänyt tehdä edes jotakin pihamme eteen. Viime kesänä istutimme pari pensasta aidan viereen, mutta olin jo talven aikana ehtinyt unohtaa mitä ne olivat! Totta puhuen en ole vieläkään varma...


Yksi pensaista on jonkinlainen ruusu, siihen sain varmistuksen kun näin sen kukkivan ensimmäistä kertaa! Kukkia on vasta pari, mutta ainakin tiedän, että kasvi on elossa. Ja pientä nuppuakin näyttää pukkaavan.

Noin kuukausi sitten hankittu ihan ruukussa oleva hortensia on täydessä loistossaan. Onneksi silloin tällöin on ripauttanut vähän vettä, sillä emme ole muistaneet kastella hortensiaa ihan niin usein kuin olisi tarvis. Kerran se jo ehti nuupahtaakin, mutta pikaisella kastelulla saimme sen vielä pelastettua.

Jukkapalmukin on viihtynyt mukavasti pihalla. Se vähän kaatuili aluksi tuulenpuuskien johdosta, mutta mieheni keksi käyttää ylimääräiseksi jääneitä koristekiviä painona. Nehän ovatkin oikeastaan todella kivan näköiset! Miten en itse keksinytkään sitä!

Minkälaisia puutarhanhoitajia siellä on?

8 kommenttia:

 1. Eilen juuri hankin pihakukkia ja jännittyneenä ukkossateen jälkeen kävin tarkistamassa tilanteen. Elossa olivat vielä. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pelkäsin kukkasten olevan ihan lysyssä ukkosmyräkän jäljiltä, mutta hyvin näyttävät voivan :)

   Poista
 2. Hortensiat ovat niin kauniita! Ruusunnupuissa vaikuttaisi olevan kirvoja, kannattaa ehkä myrkyttää.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta, täytyykin aloittaa kirvojen karkoitusoperaatio!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Aika vaaleanpunavoittoista tänä vuonna :)

   Poista
 4. Tuo Hortensia on kyllä mavellous. Hienoa, että eka kesänä ruusuissa kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia on hyvä yksilö! Olin ihan yllättynyt, että ruusuakin pukkaa. Ei ole oikein tullut opiskeltua niiden hoitoa... Kai tarvitsevat aika paljon vettä, mutta myös aurinkoa, muuten eivät jaksa kukkia. Tässä aidan vieressä ovat kyllä enimmäkseen varjossa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!