lauantai 20. syyskuuta 2014

Vauvan huoneRaapaisenpa tässä hieman blogilleni uudenlaista sisustusaihetta. Olen niin kauan kuin muistan ihmetellyt - tai lähinnä kauhistellut - sitä värien kirjoa, joka kohtaa sisustajaa esimerkiksi Ikean lastenosastoa ohitettaessa. Ei liene yllätys jos sanon, että minun mielestäni vauvan/lapsen huoneen voi sisustaa samaa linjaa noudattaen, kuin muunkin asunnon. Ymmärrän kyllä, että usein värit ovat pienokaisen mieleen, mutta eikö riittäisi, että lelut ovat hieman värikkäämpiä? Nehän voi sitten illan  tullen siivota kauniisiin säilytyslaatikoihin tai vaikkapa kaapin ovien taakse. En itse pidä sekasorrosta, joten mieluusti ajattelisin, että myös lapsen on mukavampi rauhoittua illalla seesteisessä ympäristössä. Nettiä selaillessani totesin, että tarjolla on paljon muutakin kuin niitä riemunkirjavia muovikalusteita. Onneksi näin on, sillä totuuden nimissähän lapsen läsnäolo näkyy muuallakin asunnossa, kuin vain hänen omassa huoneessaan. On mukavaa, jos syöttötuoli, sitteri ja muut tarvikkeet sopivat kodin henkeen, vai mitä?

Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Juuri näin. Meilläkin on lapsen huone sisustettu valkoisella, mustalla ja harmaalla niinkuin muukin koti. Muutamissa pienissä yksityiskohdissa löytyy pinkkiä väriä ja ne riemunkirjavat lelut laitetaan illalla kaappiin piiloon.

  Tosin lapsi 2v itsekin valitsee sisustukseen sopivia leluja, esim. ainu pupun valitsi mustan värisenä, vaikka värejä olisi ollut muitakin, äitin tyttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Kiva kuulla, että homma tosiaan onnistuu käytännössä noin mukavasti. Heh, ehkä omilla valinnoilla voi hieman ujuttaa samaa sisustusmakua lapsenkin päähän ;)

   Poista
 2. Kyllä valkoinen on ihanan "rauhoittava" väripari perinteisten lasten sisustus- ja vaatetusvärien rinnalle.

  VastaaPoista
 3. Onnea <3 onko Teille tulossa "babywhite"?

  VastaaPoista
 4. OMG! Baby news!?!! Voi kuinka jännittävää!!! <3 ja hurjan paljon onnea!!!! (korjaa jos ymmärsin väärin x) )

  Olen ehdottomasti samaa mieltä että ne vauvan tarvikkeet, syöttötuolit yms sopisi kodin muuhunki sisutukseen! Hauska että otit esille tuon Ikean lasten osaston, kun aika usein oma mies tokaisee paikan ohi kulkiessa että häntä ainaki pelottais asua nuiden härpäkkeiden keskellä ja joka yö näkisi painajaisia :D Mutta ehkä jos on mahdollisuus - tilaa erilliselle leikkihuoneelle, niin ehkä sinne sitte jotain värikkäämpää. Mutta muuten kyllä nukkuma paikka mielellään rauhallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, OMG! Mutta näköjään se tämäkin hetki elämässä tuli. Kiitos <3 Heh, Ikean lasten osasto tosiaan on aika...hmm...intensiivinen. Meillä kyllä taitaa tila loppua kesken ja ihan periaatteestakaan en halua lapsen valloittavan useampaa kuin yhden huoneen, joten leikkihuone saa jäädä tältä erää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!