sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pyykinkuivausvinkki

Kodinhoitohuoneemme ei ole liiemmälti blogissa ollut esillä, mutta nyt minulla on ihan asiaa siihen liittyen. Meillä oli pitkään ongelma kauluspaitojen ja muiden puseroiden kuivattamisessa. En tykkää roikottaa niitä narulla/pyykinkuivaustelineessä, sillä paitoihin jää usein ärsyttävä raita siihen kohtaan, johon naru on osunut. Kaikkia paitoja ei myöskään voi kuivattaa kuivausrummussa muun muassa sen kutistavan vaikutuksen vuoksi.

Olin googlannut sopivia kuivatustelineitä useana iltana ilman tulosta. Tai no, löysinhän minä jälleen tämän jo mielessäni aiemmin kummitelleen yksilön, mutten todellakaan ollut valmis sijoittamaan näinkin yksinkertaiseen kapistukseen siitä pyydettyä summaa (lähes 200€).
 
Kuinka ollakaan Ikea pelasti jälleen kerran. Grundtal-pyykinkuivatusteline on vastaus rukouksiini. Vanha, täysin tarpeisiimme vastaamaton oskarin oksa lähti niin rivakasti seinästä, etten ehtinyt ottaa siitä edes kuvaa.

Asensimme telineen sen verran korkealle, että vieressä olevan kaapin ovi mahtuu hyvin aukeamaan. Telineen saa laskettua myös ala-asentoon, mikä voi olla hyödyksi pienissä tiloissa. Nyt roikotamme tyyytyväisinä kuivatettavia puseroita uudella telineellä henkareissa ja mahtuupa telineelle jotain muutakin jos tarve vaatii. Ai että kun on kiva olla välillä kekseliäs! Usein sitä jymähtää olemaassa olevaan (toimimattomaan) ratkaisuun.

Tänäänhän on hyvä päivä vaikka pyykinpesulle, ainakin täällä meillä tulee vettä kuin saavista joten ulos ei paljon viitsi mennä.  

Kodikasta sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Minua aina jaksaa ihmetyttää kuinka vähän pyykinkuivaukseen on oikeasti käytännöllisiä ja toimivia ratkaisuja, kun kuitenkin lähes kaikki meistä pyykkinsä itse kotona pesee. Ja lapsiperheessä pyykkirumba pyörii lähes päivittäin. Grundtal näyttää toimivan tuossa mainiosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Olen miettinyt tätä myös. Ja itse asiassa monien kodin toimintojen osalta tilanne on vähän sama. Viimeisimpänä havaintona: Miksi roskis on aina pakko laittaa keittiossä lavuaarin alle? Jos on useampi ihminen keittössä, niin usein toinen tekee jotain siinä lavuaarin äärellä eikä roskikselle pääse. Ainakin meillä tilanne usein miehen kanssa tämä :) Jos joskus saan suunnitella oman keittiön mietin asian uusiksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!