tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pyyhkeitä

Sujuvasti pyykkikoreista pyyhkeisiin! No joo, otsikko voi kuulostaa vähän hassulta, mutta nyt on siis oikeasti kyse ihan vaan pyyhkeistä :) En suinkaan ole jakelemassa tässä nuhteita kenellekään. Lukijani Mirka toivoi vähän aikaa sitten postausta kotimme pyyhkeistä. En tiedä pystynkö tarjoamaan kovinkaan kummoista inspiraatiota, mutta ainakin yhden näkökulman.

Meillä oli aiemmin beigejä, harmaita ja valkoisia pyyhkeitä, jotka noudattelivat kodin neutraalia väriskaalaa. Osassa oli pientä kuviota tai raitoja ja jossakin vaiheessa olin ihastunut näihin Villa Stockmannin kohokuvioisiin pyyhkeisiin*. Ne ovat kyllä edelleen mielestäni kauniit. Aloin kuitenkin kyllästyä lajittelemaan pyyhkeitä ja kylppärin mattoja värin mukaan pesua varten. Kone jäi aina vajaaksi, sillä en viitsinyt laittaa valkoisia pyyhkeitä muiden värien sekaan kun olin huomannut, että niistä tuli varsin pian harmahtavia. Vaatteita taas en voi laittaa pyyhkeiden kanssa koneeseen siitä yksinkertaisesta syystä, että pyyhkeet vaativat korkeamman pesulämpötilan.

Niinpä muuttaessamme nykyiseen kotiimme tein päätöksen, että kaikki pyyhkeet* saavat vaihtua valkoisiin. Mielessäni siinsi hotelleista tuttu näky: Valkoiset pyyhkeet laskostettuna telineeseen tai viikattuna kauniisti hyllylle. Suurin syy tähän päätökseen oli kuitenkin se, että kaikki pyyhkeet olisi helppo heittää samalla kertaa koneeseen. Aloin myös käyttää muutaman pesukerran välein Ecoverin valkaisuainetta*, jotta pyyhkeet pysyvät valkoisina.

Pyyhkeisiin saattaa kertyä ajan kanssa laikkuja vaikkapa meikeistä, kosteusvoiteista tai mistä tahansa ja ne luonnollisesti näkyvät valkoisessa paremmin kuin monessa muussa värissä. Tästä syystä niitä on pakko uusia tietyin väliajoin. Meillä on käytössä Casa Stockmannin 50x70 ja 70x140 kokoisia pyyhkeitä*, joihin olen ollut varsin tyytyväinen. Pidän "kierron" käynnissä ostamalla silloin tällöin muutaman uuden pyyhkeen. Ne ovat edullisia ja perus hyvälaatuisia, joten niitä raaskii välillä uusia. Suurin osa pyyhkeistämme on kuitenkin edelleen neljän vuoden takaa eli siltä ajalta kun olimme juuri muuttaneet.

Meille tämä ratkaisu sopii hyvin ja ainakaan vielä en ole haikaillut kovin paljoa vaihtelun perään. Helppous ja käytännöllisyys on huippuluokkaa ja sehän on tervetullutta niinkin tylsässä asiassa kuin pyykkäys :)

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos ihan super paljon näinkin nopeasta postauksesta! Arvasinkin, että teillä on koko valkoiset pyyhkeet hotellien tapaan;) Miten mielestäsi, jos hakee tuota hotellitunnelmaa, saako pyyhkeissä olla raitoja, kuvioita tai eri materiaaleja sekoitettuna vai olisiko parempi "tasaiset" ja yksiväriset pyyhkeet? Itse olen nyt ansiostasi harmaiden ja valkoisen välillä. Valkoinen pelottaa lähinnä siksi, että käytän itseruskettavaa, joka sotkee pyyhkeet heti ensimmäisellä käyttökerralla. Niitä saisi olla jatkuvasti pesemässä. Ehkä ratkaisu voisi olla, että otan itselleni harmaat ja miehelle valkoiset:) Ratkaisuja tässä on ruettava joka tapauksessa tekemään, kun olen jo antanut entiset luonnonvalkoiset ja ruskeat pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseruskettava tuo kyllä oman haasteensa, mutta tosiaan voisi olla hyvä ratkaisu jos ottaisit ainakin itsellesi harmaat pyyhkeet käyttöön :) Mielestäni seesteinen tunnelma saadaan aikaiseksi nimenomaan yksivärisillä pyyhkeillä, raidat ja muut kuviot jättäisin vaikkapa rantapyyhkeisiin :) Jotakin kivaa struktuuria pyyhkeissä voi toki olla, jos ei ihan sileitä halua. Joskus vaan nuo pintakuviot lytistyvät hassusti ja pyyhkeet näyttävät nopeasti vanhemmilta kuin ovatkaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!