keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Parvekkeen verhot

Sisustaminen on ollut hieman katkolla tässä viimeaikoina, mutta olenpa sentään jotakin saanut aikaiseksi. Jo parina edellisenä kesänä olemme puhuneet verhojen hankkimisesta parvekkeelle. Parveke on etelään päin, joten kesäisin aurinko porottaa sille koko päivän. Käyttö on jäänyt aika vähäiselle, sillä parveke on ollut yksinkertaisesti liian kuuma.


Asennutimme parvekelasit pari vuotta sitten ja ne ovat olleet oikein hyvä hankinta. Parvekekalusteet ovat suojassa talvisin, eikä paria eksynyttä lintua lukuunottamatta kutsumattomia vieraita juuri näy. Kesällä tosin laseja saa olla aukomassa ja sulkemassa alvariinsa, ilma kun kiertää paremmin jos ne ovat vähän rakosellaan. Joskus avaamme kaikki lasit, jotta olotila on mahdollisimman ilmava.  

Mietimme moneen otteeseen kuinka toteuttaa verhoratkaisu. Emme halunneet satsata rahallisesti siihen kovin paljon, joten ammattilaisilla teetetyt paneeliverhosysteemit olivat poissuljettuja. Mitä tehdä? No marssia Ikeaan tietysti.

Ikeasta ostimme ihan tavallisen verhotangon ja ihan tavalliset valkoiset verhot. Ne on paksuhkoa kangasta, joten oikeasti myös suojaavat hieman auringolta. Verhot luovat myös huonemaista tunnelmaa ja kodikkuutta. Kyseessä ovat nämä Merete-verhot. Purjerenkailla varustetut verhot sopivat mukavasti kesäiselle parvekkeelle ja niitä on helppo liikutella auringon mukaan. Aika näppärä ratkaisu vai mitä?

6 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä ja oiva ratkaisu! Mieleni tekisi myös verhoja parvekkeelle kodikkuuden lisäämiseksi. Meillä vaan on juuri päinvastainen ongelma, että parveke on hyvinkin varjoisa ja verhot todennäköisesti pimentäisivät parveketta ja sitä myöten myös olohuonetta entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille nämä verhot tulivat ihan tarpeeseen, mutta onhan ne ihan kivat tosiaan sisustuksellisestikin :) Täytynee ottaa talveksi pois, etteivät turhaan tuolla kerää likaa. Jos on pimeähkö partsi, niin ehkä sellaiset ihan seitinohuet voisi laittaa?

   Poista
 2. Kätevä ja tyylikäs ratkaisu ! Tosi usein Ikeasta saa oivan idean!

  VastaaPoista
 3. Hyvä idis tuo verhotanko parvekkeelle! Me hankittiin Ikeasta kattoon porattava verhokisko, mutta nyt vasta tajusin, että kuinka fiksu ratkaisu tuollainen tankokin on, juurikin purjerengasverhojen vuoksi, jotka mielestäni sopivat tyyliltään erittäin hyvin ulkotilojen sisustamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin myös kiskoa, mutta päädyttiin tähän kun ajateltiin ettei sitten tarvitse niiden nipsujen kanssa pelata :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!