lauantai 22. lokakuuta 2016

Olohuoneen kingi


Jos jokin voi olla vaikeaa niin sohvan valinta! Sohva on kodissa keskeisellä paikalla ja kovin näkyvä elementti. Se on usein myös yksi kalleimmista kodin hankinnoista ja sen odotetaan kestävän käyttöä pitkään. Ainakin minulle tämä kaikki aiheutti järkyttävän paineen. Lähdin siitä, että sohva ei voi olla valkoinen. En yksinkertaisesti jaksa valkoisten päällisten vaatimaa huoltoa ja nahkasohvaa emme halunneet. Kaikki "värit" tippuivat automaattisesti pois ja mustakaan sohva ei oikein voinut olla, sillä siinä näkyy esimerkiksi pöly ja hiukset todella helposti. Mitä jää jäljelle? No harmaa tai beige. Talon pintamateriaalit huomioiden harmaa oli parempi valinta yhtenäisen linjan säilyttämiseksi.


Päädyimme jo kertaalleen toiseen sohvaan, mutta siitä lähtenyt järkyttävä kemikaalien haju, jonka huomasimme myymälässä, pakotti meidät valitsemaan toisin. Tämä sohva on Iskun Free, joka on valmistettu kotimaisella tehtaalla. Kankaaksi valitsimme tuollaisen hieman eläväpintaisen harmaan juurikin siitä syystä, ettei siitä ihan jokainen tahra erotu. Vaikka meillähän ei tietenkään syödä sohvalla. Ikinä. Koskaan. Tai ainakaan arkisin. Eikä varsinkaan iltaisin.

Luonnossa muuten tuntuu, että rahi täyttää olohuoneesta paljon isomman siivun, kuin mitä nämä kuvat antavat ymmärtää. Pureudun sohvapöytään (tai paremminkin pöydättömyyteen) vielä omassa postauksessaan, jossa esittelen myös rahin!

5 kommenttia:

 1. Kaunis sohva! Samoja ajatuksia oli itselläkin kun sohvaa etsittiin, että ei valkea eikä musta. Meiltä löytyy harmaan ja pellavan vivahteinen sohva :) mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavan sävyt ovatkin tosi hyvä valinta sohvaan!

   Poista
 2. Moikka! Satutko muistamaan, mikä teidän kangas on? Juurikin Freen kangasvalintaa tässä pyöritellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna! Mulla on merkintä, että Solid 492. Ilmeisesti Laurizon's:n kangas. Toivottavasti tästä on apua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!