lauantai 10. joulukuuta 2016

Ninapinta stretch-katto

Remppablogia tästä ei tule, mutta sen verran mielenkiintoinen projekti kohtasi meitä kesän lopulla, että haluan jakaa sen teillekin. Talomme korkea ja avara olohuone asetti äänimaailman suhteen haasteita, joihin emme olleet varautuneet. Puhuminen tilassa sattui korviin eikä puheesta edes meinannut jälkikaiunnan takia saada selvää, vaikka meillä oli tilassa suuri sohva, iso matto sekä muut huonekalut.


Lähtötilanne yllä: ihan tavallinen rapattu kipsilevykatto.

Talo on muutaman vuoden vanha enkä voi kuin ihmetellä, ettei kaikumista ole pyritty poistamaan jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Akustiikka on ratkaisevasti viihtyvyyteen vaikuttava asia, joka jää mielestäni usein liian vähälle huomiolle. Sisustussuunnittelijat eivät tunnu tietävän riittävästi akustiikasta (ostimme erilliset seinällä olevat paneelit jo aiemmin sisustussuunnittelijan kautta) ja niin ikään vain kokeilevaa ensiapua verhojen ym viritysten muodossa tarjosi eräskin akustiikkaan erikoistunut yritys.

 


Tajusimme pian asioita tutkittuamme, että ainut keino saada kaikuminen oikealle tasolle, olisi katon käsittely. Ruiskutettavat akustiikkamassat eivätkä näkyville jäävän ruudukon muodostavat paneelit houkutelleet, joten pitkän googletuksen jälkeen löysimme ratkaisun: Ninapinta stretch-katto. Ajatus tuntui ensin pelottavalta, kattoko "kangasta"? Miten se on mahdollista? Kattoon tosiaan asennettiin ensin akustiikkapaneelit, joiden päälle venytettiin lämpöpuhaltimen avulla PVC-muovista mittojen mukaan valmistettu stretch-kangas. Kangas on kiinni katon kiertävissä alumiiniprofiileissaKahdessa alimmaisessa kuvassa stretch-katto on jo paikoillaan ja lopputuloshan on aivan upea! Katto on moderni, tyylikäs ja meidän tapauksessamme "tavallisen katon näköinen" kuten toivoimme. Katon tosin kyllä saa vaikka minkälaisella printillä, eikä edes taivas ole rajana; kyllä, myös taivas onnistuu! Lisäksi saimme siirrettyä kattovalaisimien kohtia sopivammiksi ja upotettua tarpeeksi voimakkaat spotit kattoon. Takan hormikaan ei tuottanut näille ammattilaisille ongelmaa, vaan kangas kiertää sen nätisti.

Nyt äänimaailma on sillä tasolla, kuin sen asuintiloissa kuuluukin olla. Ninapinta teki vaikutuksen asiantuntevalla ja reippaalla otteellaan heti alkumetreiltä. Aikataulut pitivät ja työnjälki on priimaa; molemmat asiat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan tässä remonttiprojektien keskellä.

Ninapinta stretch-katosta saatu pieni alennus bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!